Mussels frites!!

M'encanta fer vacances, com a tothom imagino! Em quedaven uns dies de vacances de l'any passat (8 dies!!) i vaig aprofitar per fer-los per a preparar la festa d'aniversari del Pol!!

Però no només va ser pel Pol, doncs, vam fer un kit-kat per a nosaltres, cap de setmana llarg i cap a Brusel·les i Bruixes hi falta gent! 

Tres dies donen per a molt, i més quan ho vols veure tot i el temps és reduït!! Fred, neu, i també sol... però quan estàs de vacances... és igual!!!

Viatge super-organitzat, i la veritat que malgrat el temps, super-aprofitat!!! Vam fer de guiris, i això és genial!! 
Aquest cop no vam visitar cap museu, però de les especialitats culinàries... Unes quantes en vam tastar!! I, de les cerveses belgues, que us he de dir... L'Albert i la seva germana Marta van gaudir-les, a mi em deixaven la xocolata calenta... cap problema!!! 

Quan preparàvem el viatge, l'Albert m'explicava l'especialitat dels musclos, i les diferents maneres que tenien de preparar-los... jo des que vaig tenir el Pol, els musclos, els mínims, quan m'explicava que les racions eren d'un Kg, ja vaig dir que no en volia. 

Sorpresa la meva quan els vaig tastar!! Tanta, que en arribar vam fer-los!!! La recepta allà, no la vam preguntar, gran error!!! I no ho vaig preguntar perquè el meu francès rovellat no m'ho va permetre!!! (ximple!!! Amb la mica de francès i la mica d'anglès... ens haguéssim entès, segur!!!)

Reproduir el que vam tastar... entre sant Google, la meva capacitat de versionar i les patates definitives (recepta de l'Albert, que prometo fer post!), el resultat va ser molt aproximat. Quan sigui època de musclos, serà millor!!! 

De la primera foto a la segona... la diferència està en el lloc, uns  al menjador de casa i els altres a Brusel.les!!!

Menjador de casa

Brusel.les


Necessitem :

1,300 kg de musclos

1 branca sencera d'api

1 ceba

200 ml de vi blanc

50 gr. de mantega

Oli i pebre

En una cassola gran, posem un raig d'oli, quan està calent hi posem la ceba i l'api tallats, llavors afegim la meitat de la mantega. Ho deixem fins que la ceba està transparent. Posem els musclos, el vi, una mica de pebre en boles, i tapem la cassola. quan comencin a obrir-se tirem l'altra meitat de la mantega, i els remenem. Ells fan servir una doble cassola, per remenar-los, la giren! 

Quan estan tots oberts els traiem del foc. Els servim en un bol gran, musclos i suc, i un altre bol per tirar les closques. Si ets un bon amfitrió te'ls menjaràs com ells ho fan, fent servir una closca de musclo buida per treure'ls.

Les patates fregides se serveixen junt amb els musclos, i les suques al suc... Increïble!!

Et sents guiri, però gaudeixes!!!

3 comentaris

 1. A nosaltres ens encanten cuinats així!!! De tant en tant ens els preparem per Joan Salvador i per mi! Acompanyats d'una bona cervesa artesana....mmmmm....deliciosos!!!
  Petonets, Marta!!!
  Olga

  ResponElimina
 2. Què bons els musclos! acostumo a fer-loa a la marinera, però provaré aquests,combinats amb patates fregides...!bon carnaval!

  ResponElimina
 3. M'encanten les clòtxines (=musclos) i aquesta recepta ha de ser boníssima!! Què bo!!

  ResponElimina