Sèpia amb pèsols...


Per arribar a la recepta de la sèpia amb pèsols vem passar primer per la sèpia estofada...quasi comprem dues sèpies i les cuinem de les dues maneres el mateix dia, sort que el seny es va apoderar de nosaltres i en vem cuinar un dia l'una, i un altre dia l'altre!

Dels llibres de cuina que més consulto és el de la Carme Ruscalleda el "Cuinar per ser feliç" potser és per que el títol diu molt (evidentment a part del contingut) no sé...però el dia que li va tocar a la sèpia amb pèsols, la recepta de referència va ser d'allà!

Necessitem

1 sèpia d'un kg (més o menys)
1 Kg de pèsols desgranats
2 cebes de Figueres
3 tomàquets
Un got de vi blanc
Aigua
Sal i pebre

Netejar la sèpia. Si teniu la sort que la peixatera us la netegi, millor! Si no, serà una feina a fer...un cop neta, tallar-la en trossets petits i més o menys iguals, la posarem dins d'una cassola, coberta d'aigua amb un bon raig d'oli d'oliva, un pols de sal i pebre. La idea és que la sèpia s'estovi, que es begui l'aigua, va trigar uns vint minuts ben bons. Llavors hi posem la ceba tallada, jo hi vaig posar també els pèsols (doncs no eren el que m'havien venut!!!) i quan la ceba comença a agafar color, afegim els tomàquets ratllats, un pols de sucre i el vi blanc. Deixem que es cogui tapat i ho deixem 10 minuts al foc. Tastem un pèsol i si té la textura que volem el plat està llest.

Us aconsello que ens assegurem bé abans la qualitat dels pèsols, et poden sortir com a balins i fer fracassar el plat, (per sort ho vem detectar abans de coure'ls!!!)

Bon profit!!



5 comentaris

  1. un plat de peix complet, sabrós i deliciós! m'encanta, senzillament! petons

    ResponElimina
  2. Un bon llibre, Cuinar per ser feliç, i també una bona filosofia de vida! Petons, guapa, una recepta deliciosa.

    ResponElimina
  3. La primera recepta amb el Pol a casa... ooohhhh!!! ja veig que ara també mengeu!!!
    M'encanta la sípia estofadeta, amb pèsols, carxofes, en cassoleta...

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. una receta muy buena y que me gusta mucho
    Bon cap de setmana y disfrutar del Pol
    peto

    ResponElimina
  5. Un bon plat de guisat!!! El títol del llibre.....molt encertat!!!! Sobretot si cuinar ens fa feliços, oi???
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina