Pollastre de corral amb escamarlans de Tarragona...

Ho diré ara i espero no repetir-me més, però és cert, com et canvia la vida quan tens un petit a casa...i m'encanta!!! Sempre deia que ell s'hauria d'adaptar a mi i als meus horaris, ja ja i JA però com m'agrada que no sigui així! 
Segueixo cuinant, i el que no tinc és temps per a penjar la recepta...però ja va sortint tot...

Ara descansa, i l'Albert fa el sopar, aquesta tarda he descarregat fotos i he posat una mica d'ordre a la carpeta d'entrada del hotmail...com deia, tot va sortint!

Després del disgust que ens va ocasionar el lloc on vem fer la "llista de naixença" ni els anomeno per no fer propaganda!!!
... si mai algú em diu que han fet la llista allà, jo no hi aniré pas a fer el regal...els hi explicaré el que va passar i els hi compraré dodots o els hi donaré calers!!! Disgust i enrenou!!!
Un dels motius que vem triar aquest lloc era per que el teníem a sota de casa (3 botigues, 2 al nostre carrer i una altre al carrer del darrera casa!)...al tancar la llista, ni ganes de tornar a posar-hi els peus, ...on comprem el complements que necessitem? com que era una cosa molt específica vem anar al TALL BRITÀNIC de Tarragona, allà ens ho van demanar i ja ho tenim a casa! 
(Ens ho haguessin pogut regalar però al estar tancada la llista..., però ja ho hem comprat!!!)

El dia que ho anàvem a buscar, vem aprofitar per anar al Mercat de Tarragona, a compar peixet!!! 
Com m'agrada anar a Tarragona a passejar pel mercat i veure les parades de peix... uns escamarlans de Tarragona cap a casa! Escamarlans d'una mida petita, a molt bon preu i amb una pinta excel.lent...

Com que la recepta del conill ja està penjada, farem pollastre!

Mig pollastre de corral 
10 escamarlans
1 ceba de Figueres
1 porro
2 grans d'all
fetge del pollastre
10 avellanes 
10 ametlles
Got de vi blanc
Got de xerès
Oli d'oliva, sal i pebre
Grapat de xocolata negre

Massa temps no disposo, però per això existeixen les olles exprés no???

A l'olla exprés hi posem una mica d'oli (poc) i els grans d'all. Salpebrem el pollastre i enrossim, retirem.
Tallem la ceba i el porro en juliana i la posem dins l'olla, deixem que agafi color, posem el pollastre, el got de vi blanc i el de xerès i tapem l'olla. Ho deixem uns 14 minuts, i obrim l'olla.
A part sofregim el fetge, un cop sofregit el posem al got del turmix amb les avellanes, les ametlles, un pols de sal i un grapat de xocolata negre (el tinc amb "grajeas"!!!) i una mica d'aigua,  passem el turmix i si cal al final afegim una mica de líquid (aigua, o vi blanc!!!).
Quan obrim l'olla és el moment de posar la picada i remenar, ho coem uns tres o quatre minuts. 
Haurem passat per aigua els escamarlans, i passats aquests minuts els afegim. Tapem l'olla sense tancar-la, i tres minuts i llest.

Tot un plat de Festa Major!!! Boníssim!!! 








4 comentaris

  1. receta tipica de mar y montaña y queda genial y buena donde la pongas y la clave la materia prima de buena calidad y tus manos.
    me alegra saber que todos vais cogiendo vuestros ritmos.
    peto

    ResponElimina
  2. Deliciós, Marta. I amb marisc fresc? I de Tarragona? Això no té preu... i a més el pollastre amb escamarlans és tradició 100%! Feliç dia amb el teu fill. Petons

    ResponElimina
  3. Molt bo el pollastre fet així!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina