Frikadellen!!!

Ben tornada al món laboral...i al blog!!! Un munt de receptes pendents de fer, i de posts pendents per a penjar!!! És cert que cada dia que passa menys ganes tinc d'estar sentada davant de l'ordinador...i menys amb el temps que fa!!!! Preparatius per bodes (la meva...nooooooo, encara hi ha gent que es casa!), canvi d'armaris, àlbums de fotos,....masses coses pendents!!! Però per sort, seguim menjant cada dia, i algun dia es pot penjar al blog! Je je je...
Com ja sabeu, jo sóc poc amiga de la carn, però he de dir que darrerament en menjo força...el format hamburguesa m'encanta!!! Encara recordo ara quan la meva mare em feia preparar unes petites hamburgueses per tal que jo mengés carn, ho feia en època d'examens, quan necesitava proteïnes...je je je, quina tonteria! Però el fet que me les preparés només per a mi, ja eren fins i tot més bones!

Aquestes són alemanyes, a Reus fa un temps hi havia una botiga d'uns alemanys que les feien, les podies comprar o degustar allà mateix, la veritat, com tot el que és nou a Reus, no té massa èxit, i acaben tancant...bé, avui en dia, mantindre un negoci obert ha de ser una feinada!!! Siguem realistes!! Jo mai vaig entrar a aquesta botiga, i el dia que em vaig decidir a fer-ho....era massa tard!

Després d'una búsqueda amb el meu amic San Google, he fet unes pràctiques d'idiomes i com sempre, he acabat versionant una recepta de les FRIKADELLEN

 200 grs carn de porc
 200 grs carn de vedella
 1 ou
 1 all
 1 ceba
Pa remullat amb aigua (o llet)
Julivert
Sal Pebre negre
Mostassa, jo he fet servir MAILLE À L'ANCIENNE
Hi posaven marduix en sec o fresc, però jo no n'he trobat, al seu lloc orenga

Per servir un pa d'hamburguesa, més mostassa i unes fulles d'enciam...

Tallem la ceba i l'all ben petits, les posem en una paella amb oli i ho deixem fins que la ceba estigui transparent. Reservem. En un bol barregem les dues carns, anirem afegint l'ou, la sal, el julivert (cru, tallat petit), orenga (sec), una cullerada generosa de mostassa, i mentre amassem afagirem el pa estovat amb aigua, al final posem la ceba i l'all ...queda una massa ideal per moldejar i fer hamburgueses. Fem boles amb les mans i les aplanem amb el motlle. En una paella amb l'oli ben calent, les sofregim, pels dos costats. Les posem sobre el pa, que primer haurem untat amb mostassa.
I per acompanyar...una AK DAMM!!! Bon profit!

7 comentaris

 1. completamente de acuerdo para esta rica hamburguesa la Ak Damm.
  Bueno animos para todas las cosas pendientes que tienes
  peto

  ResponElimina
 2. Quin gustet més bo ha de tenir aquesta hamburguesa! A mi em passa el mateix, no cuidem el bloc tan com abans... tenim mil coses a fer sempre!
  Petons
  Sandra

  ResponElimina
 3. Ja tens raó que cada cop ve més de gust pasejar i prendre l'aire. A mi també m'agrada molt el format hamburguesa i si trobes una bona recepta amb espècies i tal per a mi són un tresor hehehe. No coneixia les frikadellen :O

  ResponElimina
 4. M'agrada veure que de tant en tant menges carn!!! Encara que sigui l'única manera que a mi no m'agrada, les hamburgueses ;-( ( Que RARETA QUE SÓC, JEJEJ)

  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina
 5. Hamburguesa i cervesa, un tàndem fantàstic... oi?

  ResponElimina
 6. Fa molt bona pinta l'hamburguesa! Nosaltres hi posaríem també enciam i tomàquet per sobre. Ens agraden massa les verdures com per no fer-ho!

  Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem uns canelons d'espinacs! Ja podeu entrar-hi i dir-hi la vosta! www.esfruita.com/assessorem/canelons-despinacs/

  ResponElimina