Magdalenes de pastanaga! Mercat de la Guineueta!

A Barcelona del 20 al 22 d'octubre celebren el Mercat de Mercats a l'Avinguda de la Catedral! I durant aquest mes es fa la seva presentació a diferents mercats, Guineueta, Ninot, Vall d'Hebron i Boqueria!

Ahir al Mercat de la Guienueta es presentava el "Cuinar amb els fills" i jo vaig ser-hi, però des de l'altre costat de la barrera!!

Des de Mercat de mercats han vist la importància dels costums familiars, el que jo faig avui, és el que els meus pares em van ensenyar. I el que espero que el meu fill faci demà. A casa anavem al mercat, la mare coneixia a tots els paradistes i fins i tot amb alguns hi tenia amistat (encara la te ara). Ella segueix anant a mercat tot i que molts ja s'han jubilat, però l'activitat continua.

Ahir la mare del @siscu_pollastres ens ho explicava, el canvi generacional, han canviat molt les coses des de que ella portava la parada a dia d'avui. Però el bonic és que ella era allà explicant aquest canvi. La tradició de les parades que passa de pares a fills. Jo sóc ara qui m'emporto el meu fill a Mercat tot i que el sempre prefereix quedar-se a casa jugant, però m'acompanya, i els seus ninos han recorregut totes les parades. Espero que ell en un futur també vagi a Mercat.

Mentrestant jo vaig fer la presentació d'aquestes magdalenes de pastanaga. La idea era "Cuinar amb els fills" i al meu li encanta ajudar-me a fer pastissos, ell trenca els ous, posa els ingredients i és el primer catador. Li encanta fer magdalenes, i vol que les faci de tots el colors... verdes que s'assemblin als trolls, blaves que s'assemblin als barrufets, negres (de xocolata)  així són com el seu drac...
La veritat és que ell hi participa, i després et diu...les he fet jo!

La presentació va ser distesa i entretinguda, teníem al Lluís que és un bon speaker i crec que tots vem passar un molt bon matí. I, tot i no ser el meu forn, van quedar suaus com les que faig a casa!






Necessitem

3 pastanagues
2 ous
110 gr de sucre
150 gr de farina tamisada
150 ml d'oli gira-sol
1 sobre de llevat químic
un pols de sal
(llet opcional)

Per a decorar:

Xocolata blanca
Xocolata negra
Pasta de fondant de color verd i carabassa


Encendrem el forn a 200º

En un bol hi posem els ous i el sucre, ho batem amb la batedora elèctrica fins que doblin el seu volum. Quan ha doblat el volum és el moment d'afegir l'oli, de mica en mica, anem batent. Posem la farina tamisada, el llevat i la sal i ho barregem bé. Ho anirem posant amb la barreja dels ous, ho podem continuar fent amb les varetes o amb una llengua pastissera, depèn de la pressa que tinguem!!!
Netejarem i ratllarem la pastanaga.
Quan haguem acabat amb la farina, afegim, aquest cop si, amb la llengua pastissera, la pastanaga ratllada i ho barregem bé.
Si veiem que queda molt espès li afegim una mica de llet.
Ja ho podem posar dins una mànega pastissera.
Posarem els papers de magdalena al motlle, els omplim i al forn. Baixarem la temperatura a 180º i esperarem 20 minuts.

Fondrem la xocolata blanca o negra al gust.Per la xocolata negra hi posem un dau de mantega.
La podem fondre uns segons al microones o bé al bany maria.
Un cop fosa, la posem dins una mànega i reservem.


Amb el fondant, farem les pastanagues petites... és com si fos plastilina!!!

Quan surtin del forn les deixem refredar a sobre una reixeta, i decorem.

Llestes per menjar!




Moltes gràcies a la gent de Mercat de Mercats per convidar-me a la presentació, sempre és un plaer venir a BCN, la meva ciutat, i fer turisme!

I moltes gràcies a tots els que vareu venir:

Carmetacuinetes
Àgata de @inspiragastronomia
Elisenda Capdevila @elicapdevila
Sandra d' @energysupport 
Al púplic que es va afegir 

 i una molt especial per a les petites que em van ajudar, moltes gràcies Violeta i Fiona!


Gràcies Sandra @energysupport per les fotos

Gràcies Sandra, @energysuppot per les fotos

Tots cap al mercat!!!


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada