Un de tiramisu!!

El tiramisu són uns postres que fa molt temps em van portar molt mal de caps, ho podeu veure aquí, aquí o aquí... al final vaig donar amb la recepta que més m'agradava.
Ara feia molt temps que no en feia, i entre el repte del Blog al Plat i un dinar amb els amics de l'Albert vaig tornar a fer-lo.

La veritat és que triar recepta del bloc de la Carme Dulces Sabores, ha estat un pèl difícil, doncs ho volia fer tot. Primer vaig triar el tiramisu, així tenia el post i els postres, i com que m'hi vaig posar a principis de desembre, vaig pensar, en faràs algun altre doncs tenia temps... però impossible... ja el faré més endavant.

He fet alguna variació, us l'explico sobre la marxa...

Per a 20 gotets, he variat les quantitats per adaptar-ho a les meves necessitats.

135 gr de sucre
5 rovells d'ous
3 clares
1 cullerada de cafè de vainilla concentrada
750 gr de Mascarpone
(jo no vaig fer servir gelatina)
30 melindros de Soletilla
300 ml de cafè fort
4 cullerades soperes de conyac

50 ml de cafè descafeïnat (doncs vaig fer 4 gotets pels nens) sense conyac.
Cacau en pols per acabar-los

Comencem doncs?

En un bol que pugui anar al foc, batrem els rovells, la vainilla i el sucre, un cop batut les posem al bany maria fins que agafin un color més clar i estigui més espès. Deixem reposar uns minuts i afegim el formatge mascarpone.
Muntarem les clares a punt de neu, i les afegim amb una llengua de mica en mica.
Ho reservem a la nevera.

Fem el cafè, i ja podem començar a muntar els gotets.

Primer farem els dels nens, mullem els melindros i els anem posant partits dins els gots (que tindrem senyalats amb un fil de cotó). Després mullarem els altres melindros amb el cigaló (cafè i conyac). Muntem els gots.
Jo vaig posar la crema dins una mànega pastissera i a omplir els gots.

En el moment de servir afegir el cacau en pols.

La veritat és que són uns postres fàcils de fer i amb l'èxit assegurat, com diu la Carme "El mejor tiramisu". En vaig fer algun més per si de cas, i no en va quedar cap.

Juntament amb uns bombons de xocolata amb mango i uns de taronja amarga vaig endolcir la primera calçotada de l'any!


La foto la va fer la Judit, gràcies bonica!!!Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada