Sèpia amb mandonguilles... Vermut de Reus

Cuinar amb vermut, ho has provat? Quina delícia...

Aquí en va una de les fàcils, d'aquelles receptes que es poden fer sempre, amb ingredients econòmics i que sempre queden bé. I si a més hi afegeixes algun ingredient diferent... El triomf està assegurat!

Comencem amb les mandonguilles

300 grs, la meitat de carn de vedella l'altre de porc

1 ou sencer sense batre

Sal i pebre

Pa picat o ratllat, el que accepti

Farina 

En un bol, posem la carn picada, l'ou sencer, sal i pebre i remenem. Quan ja està afegim el pa picat que accepti, de mica en mica, sense passar-se (sinó quedaran eixutes!). Fem boles i les enfarinem. 

Les passem per oli calent i quan tenen color les reservem.

Continuem:

2 cebes i un porro tallats finets

1 sèpia mitjana

Vermut Yzaguirre Gran Reserva, Vermut de Reus

3 tomàquets petites madures

Picada

Sal

En una cassola amb oli hi posem un parell de cebes i un porro. Que es vagi fent, quan comencem agafar color hi tirem la sèpia, neta i tallada a trossos. Deixarà anar aigua, que se la begui. A foc lent, quan ja quasi s'ho ha begut, afegim un raig de vermut. Quan s'ho ha begut, un raig d'aigua. Es repeteix el procés quan afegim  el tomàquet ratllat, primer un raig de vermut, després un d'aigua. És hora d'afegir les mandonguilles amb una mica d'aigua. 

Preparem la picada amb una galeta, un grapat d'avellanes torrades (turques no, de Reus!), julivert i una cullerada de carn de nyora, un pols de sal i triturem amb el tur mix, ho afegim a la cassola i cinc minuts. Ja està a punt per servir.

Una bona llesca de pa per a sucar... i a menjar!!!

1 comentari

  1. Aquesta recepta m'encanta es un mar i muntanya ideal.
    T'animo a fer una ullada al meu post d'aquesta setmana i veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina