Mini-Magdalenes de Speculoos...365mm...

                         

Mini-magdalenes un altre cop!!! Aquestes especials! Dissabte 28 de febrer teníem una classe de fotografia per a principiants, la Glòria, l'altra Glòria, l'Olga i la Montse ens trobàvem a les 10:00 del matí als afores de Reus, allà ens esperava el Martí, un crac de la fotografia i un excel·lent cuiner (jo he tingut el plaer de tastar els seus bombons...i bufff, sense paraules!!! (fa dies d'això!!!)) 

La qüestió que per reduir costos, vaig portar unes mini-magdalenes per esmorzar, que juntament amb el coc de llimona que va portar la Glòria, van ser uns kit-kats fet per a nosaltres!! 

De fet, la idea de fer mini-magdalenes va ser la primera que vaig tenir quan vaig saber que faríem la trobada, en un principi havien de ser de xocolata, però la setmana abans, van canviar el gust... Les vaig fer d'speculoos, doncs la Glòria quan va saber que no en tenia me'n va regalar un pot!!! Quin regalassu més preuat!!! Moltes gràcies Glòria!!! El que jo vaig comprar a Amsterdam era boníssim, però aquests més bo!!!

La veritat és que aquesta recepta surt sempre rodona, és com la de Pa de Nous que faig, quasi, amb els ulls tancats. La recepta ja quasi no la miro, bé verifico les mides d'oli i de llet per no posar-les al revés, però és tot, avui que penjo el post ens les hem acabat, i estaven flonges com el primer dia, i que he de dir jo, que m'encanta el gust que li dóna l'speculoos... 

I entre nosaltres, la idea que les pogués fotografiar amb el Martí, també m'agradava!!!
Començo per la recepta de les magdalenes i després us comento les fotos.

Ja la teniu penjada aquí, però, som-hi:

250 gr. de sucre

3 ous mitjans

200 ml d'oli de gira-sol

150 ml de llet fresca

300 gr. de farina tamisada

un polsim de sal 

12 gr. d'impulsor

Sucre glaç

I...3 cullerades generoses de pols d'speculoos

Engeguem el forn, a 220º, després ja el baixarem.

Al robot de cuina (tipus Kitchen Aid, sense ser-ho!!!) hi posem l'accessori de globus. Afegim els ous i el sucre i l'engeguem que tripliquin el volum. Tindrem preparades les mesures de líquids i els hi posem quan l'hagin triplicat. Llavors de mica en mica, hi posem la farina, el llevat i la sal. I quan està tot ben barrejat, els pols màgics de speculoos... Parem i ja està llest per omplir els motlles.

Posem els papers dins els motlles, i enfornem de 13 a 15 min a 180° o 170°.

Recordar que s'han d'omplir les càpsules una miqueta més de la meitat, i que si voleu que quedin amb crosta de sucre per damunt, afegim sucre glaç. En surten unes 70, però depèn de la mida dels ous, o del que ompliu les càpsules pot variar a la baixa o a l'alça. És el que !!





Hora de les fotos, curió però amb la càmera no en vaig fer cap!!! (per tant sense!)

I de les magdalenes...una fotografia no és només el menjar que es fotografia, sinó, tot...el seu conjunt... la Glòria petita, que li dic amb tota l'estima del món mundial, i que de principiant en el tema fotogràfic no en té res, amb un moment va crear un marc ideal per col·locar les magdalenes... i allà estava ella amb tot el seu glamur fent aquesta fotografia, que va ser veure-la i... enamorar-me d'aquell art... fins i tot les magdalenes resultaven més bones... o no? Aquesta foto Glòria és teva... mil gràcies!! (desconec la post-edició de la foto... haurem de fer un café!)


Fotogràfia de la Glòria
 Des d'un altre perspectiva, però aprofitant la mateixa composició, la meva... encara n'he d'aprendre...i molt!!!

I les mini-magdalenes...



M'agradaria acabar el post agraint al Martí tota la paciència que va tenir amb mi, i tot el que vaig aprendre, posar-ho a la pràctica...n'estic aprenent!

Algun dia la meva càmera serà la meva aliada, mentre... m'acompanya a immortalitzar el que cuino o el que menjo... 

Un matí de dissabte per a tornar a repetir!!! O no, noies???

4 comentaris

  1. I tant!! Com sempre.......compartir temps i aprenentatge amb vosaltres és genial.
    Confirmo que les magdalenes són delicioses!!!!
    Petons, Marta!!!!
    Olga

    ResponElimina
  2. I tant!! Com sempre.......compartir temps i aprenentatge amb vosaltres és genial.
    Confirmo que les magdalenes són delicioses!!!!
    Petons, Marta!!!!
    Olga

    ResponElimina
  3. Magdalenes, fotos, coc, espèculoos, llimona,,trípode, cartolina ploma... un matí genial!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. Quina pinta, m'encanta el speculoos!

    ResponElimina